2011-10-10 11:16:16• hírek • (x)

Friss élőhal a Túrterebesi Horgásztónál

Az ősz beköszönttével megkezdődik a halászati szezon, a nyáron felnevelt halak piacra kerülnek és megvásárolhatók lesznek szatmárnémetiben is a Túrterebesi Horgásztó forgalmazásában.

A Karácsonyt megelőző böjti időszakban azok is halat esznek, akik amúgy az év más időszakaiban inkább más húsféléket részesítenek előnyben. Szatmárnémetire különösen igaz ez, hiszen bár a Szamos szeli át a megyeközpontot, s számos horgásztó is van a környéken, a halfogyasztási kultúra nem fejlődött ki igazán. Pedig a halhús szinte gyógyszer a szervezetnek: jótékony hatású zsírsavakat, számos vitamint tartalmaz, a benne található hatóanyagok immunrendszer-erősítők, segítenek a szív valamint az érrendszeri betegségek megelőzésében és a szervezet télre való felkészítésében, agyműködésben. A hal egyébként rengeteg módon elkészíthető, Romániában olyan területek is vannak, ahol számos hússal elkészítendő ételbe is halhús kerül.

Túrterebesi Horgásztó: minőségi, egészséges élőhal

A halhús kedvelői valószínűleg már alig várják, hogy a Túrterebesi Horgásztó november elején megnyissa a Nagypiacra illetve a Szamos piacra tervezett boltjait, ahol kiváló nevelésű és minőségű élő halat lehet majd vásárolni, a tavalyi év végén már megszokott hatalmas választékban.

Az is biztos, hogy ezekben a boltokban illetve a horgásztónál lehet majd megvásárolni a legelőnyösebb áron a halakat.

Kiss János, a Túrterebesi Horgásztó üzemeltetője a szatmár.ro-nak elmondta: a nyári hónapokban általában az élőhalak közül pontyot lehet leginkább vásárolni, novembertől azonban többek között busa, amur, kárász és harcsa is kiegészíti a választékot.

Akik pedig nem akarnak addig várni, hogy finom, egészséges élőhalat vegyenek, azoknak érdemes kilátogatniuk a Túrterebesi Horgásztóhoz, ahol hétfő kivételével minden nap 8 és 16 óra között lehet megvásárolni a halakat.

A Túrterebesi Horgásztó üzemeltetői egyébként a halkedvelők különleges kívánságait is teljesíteni tudják: ha egy baráti társaság esetleg egy nagy hal-bulit akar csapni, a horgásztónál rendelésre akár 10 kilós amurt vagy hasonló méretű harcsát is tudnak biztosítani.

Aki pedig a ragadozókat inkább kifogni szeretné, az is Túrterebesre érdemes kilátogasson, ugyanis az itt horgászóknak ingyenesen biztosítják a csalihalat. Ha pedig valakinek előnevelt pontyra, amurra lenne szüksége, vagy csak csalira, az jutányos áron juthat hozzá a horgásztónál.

Valószínűleg kevesen tudtak róla, hogy a horgásztónál nem csak élelmezési, telepítési célból lehet halhoz jutni.

A kerti tavak elengedhetetlen kellékeit, az aranykárászokat valamint koi-pontyokat is tenyésztik itt, különböző méretekben és szín-változatokban.

Sőt, Kiss János azoknak is segíteni tud, akik szeretnének egy kis dísztavat kialakítani a kertjükben: a tavak megtervezésétől a kivitelezéséig tud tanácsokkal szolgálni illetve segíteni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: